← Почивки и екскурзии

Уханието на Изтока и цветовете на Африка

Оферта № 0070

Незабравима почивка и екскурзия в Мадагаскар

Вид транспорт:

Самолет

Маршрут:

София - Истанбул - Антанариво - Андасибе - Антанариво - Амбатолампи - Антсирабе - Амбоситра - Раномафана - Фианаранцоа - Амбалавао - Ранохира - Толиара - Ифати - Толиара - Антанариво - Истанбул - София

Продължителност:

14 дни / 11 нощувки / 2 нощни полета

Информация:

Местен англо- или рускоговорящ гид

Цена от:

6100 лв.

УХАНИЕТО НА ИЗТОКА И ЦВЕТОВЕТЕ НА АФРИКА

14 дни / 11 нощувки / 2 нощни полета
Мадагаскар– тайнствената Атлантида, къс от Лемурия…или съвсем отделен континент? Какво си представяте, когато чуете за остров с лемури, боабаби, многоцветни скали и пустини? Земя на малагаси, на животни, каквито няма нийде по света, многоцветни скали, дълбоки каньони и зелени долини... земя на оживели саги за пирати...земя, запазила юрската епоха, земя, в която сякаш очаквате да зърнете динозаври…. земя, към която е невъзможно да останете безразлични. Този чуден остров притежава едни от най-впечатляващите природни феномени в света –боабаби като обърнати бутилки, уникален подводен свят... Елате с нас в Мадагаскар!

1-ви ден / 06.10.2021: София – Истанбул

Полет София - Истанбул. Излита в 21.30 ч. Каца в Истанбул в 22.55 ч. Полетно време 01.25ч.
   

2-ри ден / 07.10.2021:  Истанбул- Антанариво*

Полет Истанбул - Антанариво. Излита от Истанбул в 01.55 ч. Каца в Антанариво в 14.50ч. (транзитен стоп в Мавриций). Полетно време 12.55ч. Трансфер до хотел BOIS VERT HOTEL. Свободен следобед за отмора и почивка.

 

3-ти ден / 08.10.2021: Антанариво - Андасибе
Отправяме се на наситена с емоции 4-часова екскурзия (145км) на изток към Андасибе, посещавайки по път резервата в Марозево, известен с фермите си за развъждане на екзотични насекоми и влечуги. В Андасибе ни очакват луксозните бунгала на хотел MANTADIA LODGE с уникална гледка към неземния пейзаж на резервата. Следобяд продължаваме с посещение на частния резерват Вакона - с парка на крокодилите и първия ви контакт с дружелюбните лемури.
По желание: разходка с кану по езерото или езда в тропическата гора. 


4-ти ден /09.10.2021: Андасибе 

Закуска. Отправяме се към Национален парк Андасибе – гъста дъждовна гора, стена от лиани, мъхове, вековни дървета и орхидеи (цъфтят от септември до януари). Паркът е известен с индри – най-големите лемури на Мадагаскар, чиито вой се разнася в ранна утрин от мъгливата гора. Паркът е дом и на емблематичното палмово дърво Ravenea louvelii, което не се намира никоде другаде на осрова, освен тук. Тук растат и други емблематични за острова видове – бамбук, панданус, палисандер и тиково дърво. Свободен следобед за релакс. Нощувка в MANTADIA LODGE.

 

5-ти ден /10.10.2021: Андасибе – Антанариво – Амбатолампи - Антсирабе 

Закуска. Отпътуване към Антанариво и след това по национален път 7 към Амбатолампи (315км – около 7ч). Кратко посещение в работилница за алуминий. Продължаваме към Атсирабе през удивителни пейзажи и оризови полета и селца на малцинството от етноса „мерина„. Обиколка на Антсирабе с рикши. Градчето е известно с термалните си извори, също и с производството на текстил и напитки. Нощувка в AROTEL.

 

6-ти ден /11.10.2021: Антсирабе – Амбоситра - Раномафана

Закуска. Отпътуване към Амбоситра (260 км – около 6 часа), разположен в живописна долина, заобиколен от изумрудено зелени оризови полета и гъсти гори. Център на изкуствата и занаятите, по-специално на килимарството и дърворезбата. Малките работилнички са разположени в домовете на занаятчиите или в техните градини. Посещение на пазар за дърворезби. Продължаваме към Раномафана по живописен път през оризови полета и традиционни селца. Нощувка в THERMAL HOTEL.

 

7-ми ден /12.10.2021: Раномафана - Фианаранцоа

Закуска. Трекинг в тропическите дъждовни гори на национален парк Раномафана (4 часа). На езика на малагаси “рано“ означава вода, а “мафана“ – горещ. В парка живеят 12 вида лемури, като най-многобройни са “златните бамбукови лемури“ и “вълнистите лемури“. Паркът се обитава и от 115 вида птици, повечето от които се водят застрашени видове, включително и ибиси. Отпътуване към Фианаранцоа. Нощувка в ZOMATEL

 

8-ми ден /13.10.2021: Фианаранцоа - Амбалавао - Ранохира

Закуска. Отпътуване към Амбалавао (300 км – около 5-6 часа), столица на етническата група “бетсилео“. Градчето е известно с производството си на хартия Antemoro, подобна на папирусите, но изработена от местни цветя. Продължаваме на юг към гората Анжа – дом на колония лемури “маки“ и на безброй хамелеони. Следобед продължаваме към Ранохира – територия на етноса “бара“. Нощувка в ISALO ROCK LODGE HOTEL.

 

9-ти ден/14.10.2021: Ранохира

Закуска. Този ден е посветен изцяло на чудесата на Национален парк Изало. Нощувка в ISALO ROCK LODGE HOTEL.

 

10-ти ден /15.10.2021:  Ранохира – Толиара - Ифати

Ранна закуска. Този ден ще изминем 280 км (около 6 часа) посока юг към национален Парк Зомбице – дом на невероятен брой ендемични за южен Мадагаскар птици, а също и нощни лемури. Паркът предствавлява 36 300 хектара полупустиня, осеяна с боабаби и многоцветни скали. Последното убежище на 85 застрашени вида птици, сред които е и черният папагал. Продължаваме към Толиара – изобилие на боабаби и многоцветни скали. Денят приключва с рибарското селце Ифати. 

Нощувка в LA MIRA DE MADIORANO HOTEL

 

11-ти ден/16.10.2021: Ифати

Закуска. Ден за отмора и релакс. Посещение на резерват Рениала. Денят приключва с рибарското селце Ифати. Нощувка в LA MIRA DE MADIORANO HOTEL.

 

12-ти ден / 17.10.2021: Ифати – Толиара – Антанариво 

Закуска. Свободна сутрин. Освобождаване на стаите. Трансфер до летище Толиара в 16.30ч. Чекиране за полет Толиара – Антанариво. Излита от Толиара в 18.30 ч. Каца в Антанариво в 20.10 ч. Трансфер до BOIS VERT HOTEL.

 

13-ти ден /18.10.2021: Антанариво - полет

Закуска. Свободна сутрин за последни сувенири. Освобождаване на стаите. Трансфер до летище Ивато в 14.00 ч. Чекиране за полет ТК 161 Антанариво - Истанбул на АК ТУРСКИ АВИОЛИНИИ. Излита в 15:50ч. (транзитен стоп в Мавриций). Полетно време 13.00 ч.  

 

14-ти ден /19.10.2021: Истанбул - София

Каца в Истанбул в 04:50 ч. Излита от Истанбул в 07:50 ч. Каца в София в 09:05 ч.

ПАКЕТНАТА ЦЕНА Е ВАЛИДНА ПРИ минимум 10 ДУШИ

!!!!ПОРАДИ ЕПИДЕМИЧНАТА ОБСТАНОВКА по повод COVID – 19 при нарастване на групата над 11души, следващите записани ще бъдат потвърдени при наличие на нова група от минимум 10 души
 

Възрастен в ДВОЙНА СТАЯ

6 100 лева

Възрастен в ЕДИНИЧНАСТАЯ

6 930 лева

ПАКЕТНАТА ЦЕНА ВКЛЮЧВА:

 • Двупосочни самолетни билети с включен регистриран багаж и летищни такси на АК ТУРСКИ АВИОЛИНИИ;
 • Вътрешен полет;
 • 11 нощувки на база закуска в описаните първокласни хотели по програма:

BOIS VERT HOTEL - 2 нощувки;
MANTADIA LODGE - 2 нощувки;
AROTEL - 1 нощувка;
THERMAL HOTEL - 1 нощувка;
ZOMATEL - 1 нощувка;
ISALO ROCK LODGE HOTEL - 2 нощувки;
LA MIRA DE MADIORANO HOTEL - 2 нощувки.

 • Частен климатизиран бус;
 • Местен англо- или рускоговорящ гид;  
 • Всички описани по програма посещения и турове;
 • Входни такси за всички описани по програма национални паркове и резервати:

- Марозево;

- Вакона;

- Андасибе;

- Раномафана;

- Изало;

- Зомбице;

- Толиара;

- Рениала;

 • 1 бутилка минерална вода на ден на човек;
 • Тур Лидер от АЛЕКСАНДЪР ТУР КЪМПАНИ;
 • Медицинска застраховка към Лев Инс с покритие 10 000 евро за периода на цялото пътуване;
 • Застраховка отговорност на Туроператора.

ПАКЕТНАТА ЦЕНА НЕ ВКЛЮЧВА:

 • По желание сключване на застраховка „Отмяна на пътуване“. Сключва се срещу риска от отменено или пропуснато пътуване, както и от съкращаване, удължаване или прекъсване на пътуването поради медицински или немедицински причини, независещи от волята на застрахования и непредвидими към момента на сключване на застраховката. Молим, консултирайте се с наш представител;
 • Полупансион – доплащане за 11 вечери – 190 евро на човек;
 • Виза – 35 евро на човек (при записване е необходима дигитална снимка паспортен формат).

УСЛОВИЯ ЗА РЕЗЕРВАЦИЯ:

 • Попълнена акуратно декларация за съхранение и използване на лични данни с оглед създаване и потвърждаване на резервация за пътуване от страна на Туроператора: акуратно изписани от страна на Клиента имена на латиница според червения задграничен паспорт;
 • Аванс при записване и сключване договор – 600 лева на човек; 
 • Пълно плащане - до 05.09.2021г.

УСЛОВИЯ ЗА АНУЛАЦИЯ:

Пътуващите имат право да прекратят едностранно договора за пътуване по програмата по всяко време преди започването на изпълнението на туристическия пакет, след заплащане на следните суми:

 • При анулация след сключване договор до 4.09.2021 - неустойка в размер на 600 лева.
 • При анулация след 5.09.2021 или неявяване за полет - неустойка в размер на 100% от общата цена на пътуването.
 • В случай, че ПОТРЕБИТЕЛЯТ прекрати доброволно своето пътуване, през времетраенето му, всички допълнителни разходи, включително и транспортните, са за негова сметка. В този случай ПОТРЕБИТЕЛЯТ не може да има претенции за връщане на част от стойността на заявените, но неизползвани услуги.

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ:

 • Международен паспорт с валидност минимум 6 месеца след датата на приключване на пътуването.

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:

 • Цените са платими в лева, в брой или по банков път;
 • ТУРОПЕРАТОРЪТ си запазва правото на промяна на указаните хотели с други от същата или по-висока категория. Смяната на посочените хотели с подобни от същата категория не се счита за значителна промяна на програмата и не е предпоставка за отказване на пътуване от страна на ПОТРЕБИТЕЛЯ;
 • Посочените категории на хотелите са според местната категоризация за съответната дестинация;
 • Информация относно здравните изисквания: НЯМА ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ медицински и санитарни изисквания при пътуване по програмата;
 • Визи и визови изисквания за български граждани: необходима дигитална снимка паспортен формат;
 • Език на извършване на туристическите услуги: руски или английски език; 
 • Часовете на полетите са в местно време. 
 • Валута: 1 EUR = 4 476 MGA;
 • Часово време: България - 12:00ч., Мадагаскар - 13:00ч.;
 • Какво да вземете при пътуване по програма: Стабилни затворени обувки, спортни леки дрехи (подходящи за трекинг), полар, репеленти, слънцезащитни кремове, шапки и слънчеви очила, бански и джапанки. НЕ ПРЕТОВАРВАЙТЕ БАГАЖА СИ С ОФИЦИАЛНИ ТОАЛЕТИ - няма да Ви бъдат необходими. Лимитът за багаж по вътрешния полет е 20 кг.
← Почивки и екскурзии