← Почивки и екскурзии

ТОСКАНА - РОМАНТИЧНА ВЪЗДИШКА

Оферта № 0076

Незабравима почивка и екскурзия в Италия

Вид транспорт:

Самолет

Маршрут:

ТОСКАНА, ОРВИЕТО, МОНТЕПУЛЧАНО, ПЕРУДЖА, АСИЗИ, ВАЛ ДОРЧИЯ, БАНО ВИНОНЕ, САН ДЖИМИНЯНО, МОНТАЛЧИНО, СИЕНА

Продължителност:

8 дни / 7 нощувки

Цена от:

1099 лева

ДЕН 1 | Полет до Рим и посещение на Орвието

След кацането си в Рим ще се отправите към Орвието – прелестен античен град, известен със своята уникална катедрала. В този очарователен град, пълен с интересна история, кокетни заведения и прелестна природа, цари неподправената италианска атмосфера на спокойствие и усет към живота и красотата в него. Трансфер до комфортен 4* хотел, намиращ се в сърцето на Тоскана.

 

ДЕН 2 | Монтепулчано

Закуска. Отправяте се към Монтепулчано – един от най-високо разположените тоскански градчета. Зад крепостните стени ще откриете невероятно богатство на ренесансови църкви и дворци – двете градски порти, градския площад, църквата Сан Биаджо. Специфичното за града червено вино носи благородното име Vino Nobile di Montepulciano. Връщане в хотела.

 

ДЕН 3 |  Свободно време или екскурзия до Перуджа и Асизи, организирана на място

Закуска. Ще разполагате със свободно време, за да усетите романтиката и вълшебството на Тоскана. По желание може да се включите в допълнителната ни екскурзия, които се организира и заплаща на място. Тя ви предлага посещение на два завладяващи града: столицата на Умбрия - Перуджа и Асизи - родното място на св. Франциск. Сгушен сред хълмовете на Апенините, Перуджа ви предлага чудесен изглед към езерото Тразимено, а свещенният град Асизи е един от най-ценените от вярващите италиански градове, който често е посещаван от поклонници. Връщане в хотела.

 

ДЕН 4 |  Вал Дорчия - Пиенца  и Бано Виноне

Закуска. Ще посетите региона на Вал Дорчиа, в южната част на Тоскана, известен на всички любители на Италия със своите прекрасни хълмове. Тук се преплитат ренесансовата архитектура с естествената дива природа. Ще разгледате очарователния град Пиенца – една от перлите на Ренесанса (под егидата на ЮНЕСКО) и Бано Виноне - средновековно селище, известно със своите термални бани. Връщане в хотела.

 

ДЕН 5 | Сан Джиминяно (Пакет допълнителни екскурзии)

Закуска. Известен със своя средновековен облик, Сан Джиминяно очарова и привлича множество туристи. Емблемата на града са неговите многобройни кули – 72 в разцвета на средновековния град. Днес от тях са останали само 14, но градчето може да се похвали и с дворец с чуднокрасив двор и изографисани стени, забележителна църква, музей на виното. А гледката, която се разкрива от хълма, на който е построен историческият център на Сан Джиминяно, ще ви остави без дъх. Връщане в хотела.

 

ДЕН 6 | Монталчино и абатството Сант Антимо (Пакет допълнителни екскурзии)

Закуска. Пътят до Монталчино минава през вълнисти зелени хълмове с кипариси, лозя и маслинови горички. Този средновековен град, построен на хълм, опасан от крепостни стени, е прочут в целия свят с прекрасното червено вино "Брунело". Ще посетите едно от най-красивите и с най-интересна история абатство в Тоскана – Сант Антимо. Връщане в хотела.

 

ДЕН 7 | Сиена (Пакет допълнителни екскурзии)

Закуска. Ще посетите Сиена, смятан за един от най-красивите италиански градове. Целият исторически център на Сиена е вписан в списъка на ЮНЕСКО за световно наследство. Ще бъдете очаровани от атмосферата на средновековни, готически паметници на "Пиаца дел Кампо", построени между XII и XV в. Катедралата на Сиена е в романо-готически стил и се смята за една от най-красивите в Италия. Същият ден ще имате възможност да опитате висококачествени зехтинови масла и вина от региона. Връщане в хотела.

 

ДЕН 8 |  Полет до София, България

Закуска. Трансфер до летището за обратния полет до София.

ДАТИ И ЦЕНИ:.

28.07.2021 - 04.08.2021 : от 1199 лв.

08.09.2021 - 15.09.2021:  от 1199 лв.

13.10.2021 - 20.10.2021 : от 1099 лв.

20.10.2021 - 27.10.2021 : от 1149 лв.

 

Цената включва:

- ПОЛЕТИ С РЕНОМИРАНА АВИОКОМПАНИЯ
ВСИЧКИ ЛЕТИЩНИ ТАКСИ
БАГАЖ - 23 кг регистриран и 7 кг салонен багаж.
TРАНСФЕР с модерен автобус с климатик.
НАСТАНЯВАНЕ - Специално за Вас сме избрали комфортен 4* хотел според местната категоризация.
ХРАНА - 7 закуски
ВОДАЧ с български език. По време на целия престой той ще бъде с Вас, за да Ви дава подробна информация за цялата програма, ще Ви съветва и оказва съдействие.

 

Цената не включва

Задължителна медицинска застраховка от Мондиал Асистанс с покритие 10 000 евро: 13,60 лв. на човек

- Доплащане за индивидуално настаняване (в случай, че желаете да пътувате сами и да нощувате

в самостоятелна стая): 299 лв.

- "Пакет допълнителни екскурзии": 199 лв. на човек, който Ви осигурява:

• Екскурзия до Сан Джиминяно;

• Екскурзия до Монталчино и абатството Сант Антимо;

• Екскурзия до Сиена.

- "Пакет 7 вечери": 139 лв. на човек.

- Застраховка "Отмяна на пътуването"

 

Хотели към програмата:

- 7 нощувки в хотел HOTEL POSTA 4*, намиращ се в Кианчано Терме, Тоскана.

(Hotel Posta (htlposta.it))

"Пакет допълнителни екскурзии" – 199,00 лв., който осигурява:

  • Екскурзия до Сан Джиминяно;
  • Екскурзия до Сиена;
  • Екскурзия до Монталчино и абатството Сант Антимо.
← Почивки и екскурзии